← Zpět na výsledky Xylofónovi – Letní X-Challenge 2022

Xylofónovi – Letní X-Challenge 2022

🏆 Denní výzva #1

11.8.2022 01:41:12

Tyčinku jsme darovali hlavnímu trubači mnichovských trubadůrů na Evropském šampionátu za fotku s celou skupinou pokec a aby měli sílu nadále troubit.

📍 Mnichov

12.8.2022 15:14:01

S místním párem Mariou a Domonicem jsme si udělali špecle se zelím a bratwurstem. Určitě doporučujeme vykoupat se v kanálech v Englischer garten nebo navštívit European championship v Olympia parku.

🏆 Denní výzva #2

12.8.2022 15:19:39

Výměna oblečení nám vyšla na Mnichov, ale vzhledem k tomu, že jsme na cestách, tak se nám podařilo najít oblečení, které nám oběma sedlo.

🏆 Zpomal, oddechni a poznej více místo, kde se právě nacházíš

12.8.2022 15:36:14

Užili jsme si skvělý den v Mnichově. Zahájení letního evropského šampionátu, vaření s místními, koupání a odpočinek v Englischer parku, procházku centrem a nakonec taneční lekci tance Foro. Byl to naprosto báječný den.

🏆 Dirty dancer

12.8.2022 15:50:07

Dostali jsme lekci latinskoamerického tance Foro na veřejném tančení v centru Mnichově.

📍 Grindelwald

13.8.2022 14:04:26

Švýcarsko je docela náročné na lowbudget cestování a stopování. Venku se nesmí spát pod pokutou 1.200 franků a něco dostat zadarmo nebo za dobrý skutek je věru těžké. Jsou tu ale i hodní lidé, kteří nás buď svezli nebo i zaplatili večeři. Trochu unavení ale aspoň ne hladový jedeme dál.

🏆 Kafe pro řidiče

13.8.2022 14:06:58

Sice ledově zmražené, ale tohle kafe náš řidič ocenil v parném letním poledni na trajektu nejvíce.

🏆 Denní výzva #3

15.8.2022 02:15:32

U nájezdu na dálnici do Curychu nás nabral mladý pár, který si jel udělat hezký večer k nedalekému jezeru. Paní je učitelka, s neuvěřitelným množstvím pozitivní energie. Pán byl spíše ticho, ale očividně mu to vyhovovalo. Každopádně jsme se zeptali na typickou švýcarskou písničku a následně si skvěle zajódlovali. Paní si to neuvěřitelně užila, za což jsme byli rádi. Neměli bohužel čas ani zkušenosti nás k tomu naučit i tanec, ale i tak to byl krásný zážitek.

🏆 Denní výzva #4

15.8.2022 02:50:54

Na denní výzvu Yesman jsme nemohli říct nic jiného než jasné a nesmlouvavé Yes. A nelitovali jsme ani na minutu. U benzínky za Bernem jsme nastoupili do auta mladé paní, se kterou jsme zrovna ve Švýcarsku mluvili celou dobu jen španělsky. Chvíli jsme konverzovali a nakonec jsme ji řekli i o dnešní výzvě. Na to obratem následovala otázka, zda si chceme zaplavat. Na to jsme znovu nemohli říct nic jiného než Si, ikdyž jsme zrovna směřovali do malé vesničky navštívit naše známé, kteří na nás už čekali. Věci následně nabrali nečekaný spád. Dozvěděli jsme se, že paní je majitelka restaurace, zmrzlinárny a krásného malého akvaparku. Od té doby jsme dostávali otázky na to, zda si chceme dát něco k jídlu, k pití, na dezert, kafe, zmrzlinu, a ikdyž jsme se stále ptali, zda ji můžeme nějak pomoct, tak nám to oplatila otázkou, zda si chceme zaplavat. Celá myšlenka Xchallenge ji neuvěřitelně nadchla a stejně tak i všechny kuchaře v kuchyni, kteří taktéž pocházeli pravděpodobně z jižní Ameriky. Trochu nás vyvedla z míry otázka, zda si může půjčit Terčin mobil. Následně nás před všemi návštěvníky akvaparku dostala 4 metry vysoko na větve vedle stojícího stromu, kde nás vyfotila, vrátila mobil a šla se zase se smíchem věnovat práci. Po odpočinku, skluzavkách, 7 metrovém skokanském můstku a plnění jiných challengí jsme se konečně dostali k tomu, abychom ji nějak pomohli. S pobavením řekla, že by potřebovala pomoct s tříděním papírů pro účetnictví a následně s otevřenou pusou zírala, jak jsme se na to opravdu vrhli. Byl to teda bordel, ale za 2 hodiny jsme měli hotovo a tak nás ještě vybavila jídlem, pitím a nějakými franky na cestu. Večer jsme nakonec opravdu dorazili ke známým, kde jsme si nejen Yesmana znovu parádně užili, ale na paní, dle jejích vlastních slov, Big boss určitě nezapomeneme.

🏆 Denní výzva #5

15.8.2022 12:59:06

Přežívat bez peněz se nám dařilo už doteď. Naštěstí nám z předchozího dne zůstal salát a snídani jsme měli od našich přátel z kantonu Neuchatel. Den byl ale náročný a řidiči sice milý, ale žádné jídlo se nám s nimi nepodařilo směnit ať už na úsměv, pomoc nebo něco jiného. Kolem 6 večer nám už pořádně kručeli břicha a tak jsme byli rádi, když nám v mekáči na cestě z Lyonu do Marseille nabídli jeden burger a vodu zdarma. Po několika pokusech ptaní se na dálničním parkovišti vedle mekáče jsme si stoupli k výjezdu z něj a začli klasicky stopovat. Zastavilo nám hned první auto! Auto bylo proti těm předchozím nové, pohodlné, s funkční klimatizací a seděl v něm moc milý francouz původem z Maroka. Bohužel neuměl anglicky jako většina ostatních našich francouzských řidičů. Vašek francouzštinu nepoužíval víc jak 10 let, ale pořád tam něco zůstalo, takže si zase sednul dopředu a snažil se konverzovat. Z původně už parádní destinace Aix de Provence vykomunikoval jízdu až do Cannes s krátkou zastávkou právě v Aix. Z krátké zastávky se vyklubalo dvouhodinové povídání s úžasnou večeří u jeho kamaráda ze Zanzibaru a jeho ženy. Výzvu jsme nakonec zvládli bez větších obtíží i s plnými žaludky.

🏆 Horolezec

15.8.2022 13:20:21

Stopnout si lanovku na Jungfrau nám ani s platnými lístky nevyšlo a tak jsme museli přijít s jiným plánem. Hned den poté se nám naskytl 3-4 hodinový na nejvyšší horu pohoří Jura, Chasseral, který jsme ale zvládli hned 6x rychleji. Osud nám tentokrát přál a tak jsme hned narazili na řidičku, která nás měla prvně jen popovídat, ale právě mířila s autem a s přítelem nahoru na oběd a tak nás vzala až těsně pod vrchol. Zbytek jsme si už vyšlápli, na chvíli se skamarádili se všude se volně pasoucími krávami přímo na vrcholu, pokochali se výhledem na vysílač, ale hlavně na 3 obrovská jezera a nížinu s Alpami v pozadí. Po pár minutách neúspěšného stopování navíc z restaurace vyšel ten stejný pár a vzal nás dolů na křižovatku. Krásné výhledy a spousta ušetřeného cenného času.

🏆 Sportovní klání

15.8.2022 13:37:53

Jak by s námi mnoho čechů souhlasilo, tak pití je taky sport a hádat, z jakých ingrediencí se skládá světoznámý čaj Tatratea 52% je v této kategorii nejenže skoro až zdravé, ale hlavně zábavné. Správná nádoba bez nápovědy a hlavně dobrý obsah je základ. Naši soutěžící si to hodně užili a s lehkou hanbou musíme přiznat, že nás dokonce porazili. Maliny a jiné přísady jejich čich i chuť odhalili daleko dříve než my. Porota (Google) jim nakonec dala za pravdu. Vítězové jsme byli ale všichni, protože podstatu, užít si hezký večer a trochu srandy, to splnilo.

🏆 Pošli posly s dopisem

16.8.2022 01:29:20

Tak jsem konečně dojeli a chceme se s vámi o to podělit a zároveň poděkovat, že takhle skvělou akci organizujete. Jste skvělý a snad vám tento pozdrav dorazí.

📍 Monte Carlo Casino

20.8.2022 10:38:42

Monte Carlo se stalo osudným pro naše peníze, kdy jsme vsadili vše na jedno číslo a bohužel jsme nevyhraly.

📍 Lago Maggiore

20.8.2022 10:40:45

Nádherné jezero,které jsme objizdeli několika stopy a rozhodne vykoupání stalo za to. I když nás bouřka hnala pryč.

🏆 Rakeťák

20.8.2022 10:43:25

Sazka a když tak kde jinde než v Monte Karlu, bohužel jsme tak měli další výzvu před sebou a jeli až do Cech bez peněz. Ale stalo to za to!

🏆 Život v rukách mince

20.8.2022 10:52:22

Sice jsme život do rukou mince dlí jen na 2x půl dne, ale díky tomu jsme chvíli nestopovali a poznávali okolní lesy u německých dalnic
Druhá den nám mince pomohla při rozhodování, co si sbalit n svatbu.
Jen někdy už si člověk nemůže vybrat a při bouračce jsme minci rozhodovat o opravě auta nenechali.

🏆 Extrémní žehlení

20.8.2022 10:56:50

Bohužel z letadla se nám nepodařilo skákat, ale k nebo jsme se s zehlickou přiblížili alespoň na střeše. Díky dalšímu týmu za společnost a zúčastnění se při plnění tohoto úkolu.

🏆 Cassanova

20.8.2022 11:01:58

Udrzitelnych kontaktu máme více než deset. Z dohromady 67 stopu, které jsme měli, jsme potkali tolik úžasných lidi, kteří nás díky instagramu mohli sledovat a i do dnešních dnů kontaktují a přeji se jak zvládáme další dny.

🏆 Návrat směnného obchodu

20.8.2022 11:11:18

Začali jsme se směnou odrazky za brýle od Německého páru u jezera Lago Maggiore. Hned na podruhé jsme smenili brýle za ručně udělané mýdlo od rakouského mladého páru. Protože sami máme rádi takovéto suvenýry a věci zerowaste, dále už jsme mýdlo nemenili.

🏆 Smysluplný rozhovor

20.8.2022 11:15:01

Je těžké vymyslet téma, které se ještě v našem společném životě neprobralo a mělo by nějaký větší smysl.
Otázky, které vyplnovali novomanžele na svatbu mm ale pomohly si sesumirovat všechna nejdůležitější i méně důležitá rozhodnutí našeho budoucího života.

🏆 Denní výzva #6

20.8.2022 11:26:04

Rozesmát kazdeho, koho potkáme jsme si stanovili již na začátku výletu. Rozdávat radost je to jenkrasnejsi. Proto nás tato denní výzva mile potěšila a o to více jsme se snažili naše prvotní přesvědčeni podpořit.
Nejvíce ale vždy pobavilo jaké neskutečné zážitky ze stopování máme. Pošli úsměv dal je naše moto i na další dny po X-challenge.

🏆 Denní výzva #8

20.8.2022 11:29:41

Sněhuláka jsme postavili ze spinaveho prádla, cedule na stopování a kolicku na pradlo. Autentičnost místa, kde jsme se probudili a schovali před deštěm tak znázorňuje nás snehulak.