← Zpět na výsledky Požitkáři 😎 – Letní X-Challenge 2022

Požitkáři 😎 – Letní X-Challenge 2022

📍 Balaton

11.8.2022 23:15:19

Dorazili jsme na Balaton krasnymi dvema stopy z Budapeste. 🙌 dostali vecu, pozvani na snidani a stan 👍 xchallenge jedeeeeee

📍 Lago Maggiore

16.8.2022 10:40:52

Takhle, tohle nam asi neuznate, ale snaha byla. Z puvodniho planu prejet z Lago di Garda do Bologni vzniklo to, ze jsme jeli s nemkami ve starym (fakt starym) campervanem na Lago di Como. Coz je prakticky hned vedle ha. Vodni sport jsme zkusily trochu netradicni a to aquabelly. 😂

🏆 Busking

16.8.2022 10:53:55

Jelikoz neumime na nic hrat, ani moc zpivat musely jsme improvizovat proto jsme se rozhodly s ceduli yesman prilakat pozornost dalsich lidi a ve Verone se to darilo jedna basen. Seznamily jsme se s lidmi, ktery zajimal nas pribeh. Splnily jsme nektere challenge, ktere nam dali a aniz bychom se jakkoliv ptaly, vydelaly jsme si 13€. Za vydelane penize, jsme si koupily bus na Lago di Garda, kde jsme prespaly. Koupily jsme i pohled supr cupr rodince z madarska, kteri nam dost pomohli a prispely v kostele, kde jsme si pro stesti zapalily svicku.

🏆 Jazykoklam

19.8.2022 22:13:15

Maďarsko bylo samo o sobě výzvou, právě protože nebylo moc lidí, se kterými by se dalo domluvit anglicky. Shánět si jídlo a spaní bylo tak mnohem náročnější. Naučily jsme se teda alespoň pár basic slovíček v maďarštině. 💥
🇭🇺
“Júit vaďot” - dobrou chuť
“Kosonom” - děkuji
“Jóragat” - dobré ráno

🏆 Cassanova

19.8.2022 22:42:44

Hynek, Jakub, Filip - domluvené spaní v Bratislavě nám nevyšlo, když jsme začínaly stresovat, kde strávíme první noc, zaslechly jsme češtinu. Tři mladí kluci nás pozvali na pivo a nabídli nocleh ve vlaku od Vlak festu. Nakonec to byla skvělá první noc a snad se s nimi ještě potkáme, třeba na silvestrovském vlak festu.
Maďarská rodinka (Brigitta, Péter, Dani) - adoptovali nás na benzínce. Když slyšeli náš příběh na jednu noc nás adoptovali. Vzali nás na večeři do Kentucky fried chicken, půjčili stan a ráno jsme měli společnou snídani. Na druhý den nám ještě udělali svačinu, která nám večer zachránila život. Chceme jim poslat pohled a poděkovat za pohostinnost.
Mailin & Valerry - dvě mladé Němky cestovala s historickým obytňákem. Prý je tak starý že má licenci, že my které jsme seděly vzadu na gauči nemusíme být za jízdy připoutané. Well, moc tomu nevěříme, ale naštěstí to stejně nejede víc než 100. S holkama jsme strávily skvělý večer u Lago Di Como. Pozvaly nás na festival u nich v Kassel, ale my musíme pokračovat ve vlastním dobrodružství.
Traore, Niels, Elias - tři Švýcaři, kteří nás narvali do svého už tak plného auta a světlo do Baselu, kde nám jeden z nich nabídl i nocleh a provedl nás po městě.
Jan - mířily jsme do Frankfurtu, ale když se na benzínce objevil sympoš Jan, neváhaly jsme a naše cesta vedla najednou all the way to Netherlands. Well, už dávno víme, že plány úplně nefungují. Jan nás pozval k sobě do nádherného domu v centru Deventeru a zprostředkoval nám “propper Dutch experience” určitě s ním zůstaneme v kontaktu.

📍 Berlín

19.8.2022 22:48:29

Berlín nebyl úplně v plánu, ale well... plány se rychle mění. Lucka v Berlíně nikdy nebyla a bylo to po cestě ze severu přes Německo, tak jsme si udělaly rychlou zastávku. Trošku cheetujeme a využíváme 9€ Ticket 😬