← Zpět na výsledky Cizinci – Letní X-Challenge 2022

Cizinci – Letní X-Challenge 2022

📍 Hum

15.8.2022 10:32:50

Po strávené noci na lodi v Ičiči u Rijeky jsme se obávali, kdo asi pojede zrovna do Humu. Nicméně se nám podařilo narazit na fajn dědu Franca, který nás hodil před blízký tunel a chudák se pak nemohl dostat do svého pruhu.

Před mýtnou bránou nám dlouho nikdo nechtěl zastavit, ale najednou se usmálo štěstí a u cesty stál kamión plný hyundaů a v něm náš hrdina Dabor. Tenhle fajn chlap nás vzal nakonec až do samotného Humu a změnil kvůli nám absolutně cestu. Podle paní u vstupu na parkovišti to byl asi první kamion v historii Humu. Do teď nechápeme, jak tam dokázal dojet po tak malé a točité cestě. Díky Dabore!

🏆 Denní výzva #1

15.8.2022 10:35:52

Denní výzvu pro první den jsme splnili těsně za Rakouskými hranicemi, když nás sympatický sklář Martin posunul o pěkných 60 km směrem k našemu prvnímu checkpiontu. Cesta s ním utíkala rychle díky zajímavému povídání, vyměnili jsme si kontakty a slíbil nám, že s námi zařídí rozhovor na Frekvenci 1. Odměnou za jeho dobrotu se mu stala tyčinka, kterou s úsměvem a slovy díků přijal, a pomohl nám tak splnit první denní výzvu.

📍 Bologna

15.8.2022 10:58:03

Pff. Itálie je pro nás zatím nejsložitější místo na stopování a po noci ve městě Palmanova to dlouho nevypadalo na úspěšnou cestu do Bologni. Pětihodinové čekání u dálnice, pařící slunce a neteční italové...tu jsme začali lehce pochybovat o tom, zda se vůbec vydávat více do hloubky Itálie. Vše se ale nakonec c dobré obrátilo a my jsme po třech stopech dojeli až do Bologni, kde jsme vysíleni našli místo v odlehlém parku a šlo se spát.

Další den jsme strávili převážně v centru Bologni. Stopnutý turistický vláček, navštíveny checkpoint, spoustu darovaného jídla a hlavně dobří lidé - to byl náš den.

Za náš tým splnila výzvu Kamča, která si zašeptala o životním snu s jedním mladíkem.