← Zpět na výsledky V klídku Medvídku – Letní X-Challenge 2023

V klídku Medvídku – Letní X-Challenge 2023

✍️ Day 1

10.8.2023 16:29:00

Nejdřív jsme museli Ráďovi sehnat pláštěnku. To se může zdát jako lehký úkol, nicmeně až ve třetí sport prodejně ji měli! Ve Westfieldu Chodov. Od tama byl plán stopovat u dálnice - kde nás po dvou minutách vyhodili policajti..

Tak sme se vydali zpět, odkud prej jeden tým odjel během pěti minut… no na tom místě bylo v tu dobu už dalších 6 týmů, paráda :D… Do půl hodiny jsme jeli pryč!

Směr Benešov s pánem hokejovým rozhodčím co nám vykládal svý bizarní příběhy z vojny - byl tejden ve vojenském vězení!
Směr Budějice s dvěma kočičkama, které zablokovaly kruhový objezd aby nás nabraly. Obě manažerky Erotic City - pikantní pracovní zážitky: “Můžu si to dildo tady u vás někde vyzkoušet? Však na co jinýho tady máte ty kabinky?”.
Směr výpadovka Budějice byla top. Vzal nás Petr, se kterým máme společné kámoše. Jel na večeři, tak že nás hodí jen na výpadovku… Po chvíli ale řek že nás hodí kousek dál a vznikla z toho projíždka až za rakouské hranice do Flensburgu. Tam byla na odpočívadle nechutná Toi-Toika,,, no když musíš, tak musíš. Aji sme ji vyfotili na Mapy.cz, ale nějak se tam ta fotka neobjevila, tož nevím.
Stojíme u cesty, dostáváme první dva prostředníčky od řidiče i spolujezdce.
Směr Linc. Před Linc. Lámeme se s němčinou.
Směr Linc. Za Linc. Lámeme se s němčinou podruhé.
Potkáváme na benzince 2 týmy a jednoho sólo stopaře, kterej si stěžuje že si nevybral nejlepší den na stopování, když pořád někoho potkává.
Směr Salzburg s dvěma hippie čechama ve Wolkswagenu. Auto veterán, protože při převozu Márovi ukradli převozní papíry, bez kterých auto nelze registrovat. Tak si z auta musel udělat veterána. Jedou dneska do Slovinska tak prý potom dostaneme report, jak to tam vypadá.

První spaní v lese. Dvě hamaky. Jedna střecha z plachty.

První den stopování hodonotíme velmi dobře. Maximalní doba čekání 30min.

Krásné sny:)

🏆 Koloběh laskavosti

12.8.2023 11:17:54

V Bledu je kostel, kde zní jen jeden zvon… Aby zněly všechny 4 v tónu d-minor, je potřeba sehnat 50.000€ na výrobu. Přispíváme 5€. Kartou! Vlastně kvůli toho jsme tento challenge udělali, páč je značně neobvyklé přispívat v kostele kartou. What a new church technology.

📍 Hochkönig

12.8.2023 11:24:18

Tož zkusili jsme to!
Avšak záhy jsme podle turistického značení zjistili, že jsme nezvolili nejvhodnější cestu… A nemáme ani nejvhodnější obuv.
Z výstupu se stala alespoň krásná procházka s vyvoláním extra challenge cestou dolů - pohlaď krávu. To si vymyslela Aňa, ale za chvíli to byl Ráďa kdo měl hladit první. No nevyšlo to, krávy byly moc krávy a jedna na nás i vyběhla rohama napřed.
“Super úspěšný den” a dva napůl udělané challenge.

📍 Bledské jezero

12.8.2023 11:28:00

Ptáme se v městečku převozníka, jestli nás hodí na ostrov za úsměv… Bohužel,,, avšak bohudík nás poslal na druhou stranu jezera, že tam půjčujou veslovací loďky. Jdem tam a začína challenge “Dva v jednom!” Za půjčení loďky musí Ráďa vynést Áňu jako nevěstu do 99 schodů ke kostelu na ostrově. Což je tady ve Slovinsku svatební zvyk.
Zvládnuto!

✍️ Day 2

12.8.2023 11:30:52

Probuzení po deštivé noci u Salzburgu. Naštěstí jsme měli střechu z plachty a dvouposchoďovou hamakopostel, tedy spaní v suchu. Na snídani buchty s povidly ještě z česka. Roozloučení s českým párem, který nás sem hodil a vyrazit na stop pod Hockönig.

Od jezírka nás hodnej němec vzal na sutobusovou zastávku, ušli jsme pak kousek na benzínku. Tam se pro nás vrátil Luke, který jel do vedlejší vesnice něco zavézt. No hodil nás na né uplně vhodnou benzínku na možná ještě horším místě než předtím. Tam jsme si domluvili dalšího klučinu, kterej nás popovezl na další benzínku, na správné dálnici, akorát opačným směrem… tož přecházet dálnici bylo nemyslitelné. Poradil nám však, že pod dálnicí vede nějaká další cesta. Jdeme k ní a po chvíli zjistíme, že jsme v Německu. S tím jsme vůbec nepočítali. Ale měli jsme mega luck na paní co jela skoro až pod Hochkönig, do městečka Saalfelden. Vysadila nás u obchoďáku, tak jsme kupili banány, chleba. Na záchodě vykonali co šlo a pokračovali dále. V dalším autě seděla Slovenka, žijící v Maria Almu už 9 let. Po té co slyšela x-challenge příběh, zazněly krásné tři věty:
“A máte jídlo?” Ne
“A máte víno?” Ne
“Tak si tam vzadu vemte flašku!” Ó bože díky!:)
Vysadila nás jen o kousek dál, takže na místo startu výstupu na horu jsme chytli ještě další paní, která nás varovala, ať ram dneska už nelezeme, že je hodně sněhu a tak…

Tož dojeli jsme pod Hochkönig, dali chvíli chill a řekli si že vyrazíme nahoru na horu. Schovali batohy v lesíku, vzali dostatek vody a započali cestu. Krásná krajinka! Avšak cesta po hodince a půl začala být značně nepříjemná, pocítili jsme že v teniskách to fakt nepůjde i když sme moc chtěli. Po zprávě od kluků, kteří vyrazili hodinu před námi, že už jdou po sněhu, jsme se rozhodli výstup vzdát… Za pokus to ale stálo! Neskutěcně krásné výhledy, pasoucí se krávy cinkajíc zvony. Úplná rakouská idylka.

Vyzvedli jsme bágly, a šli se ubytovat. Cestou dolů koukáme z cesty, že se tam houpaj dvě holky v hamakách, jaká náhodička! S týmem Shunka a Shulda jsme dali pokec, rozdělili se o víno, dali si dobrou noc.

Ty vole rakouské kráva nespí! Žvejká trávu a cinká zvonem celou noc!

✍️ Day 3

12.8.2023 11:33:05

Vstáváníčko v lesíčku kousek od Hockóníčku. Jdeme k cestě, ale nedostává se nám štěstě. Po hodince berem bus, aby popovezl nás kus. Od tama už to celkem jde, jedem na další benzínku kousek vedle. Tam úplná paráda, češi berou nás na záda. V minikůpru se vzadu s báglama mačkáme, k Bledu nás vezou, to se máme! Na Bledském jezeru challenge plníme, na loď se lodíme, ke kostelu schody chodíme, pádlujeme, smějeme. V dalším kostelíku na zvony přispíváme, do obchodu na sváču se šineme. Ale co to! Ztraceného psíka nacházíme? Chvíli ho pronásledujeme, vypadá ztraceně. Policii voláme a přivést ho tam máme. U obchodu pána potkáme, ten říká, to je můj Cookie. Jsme šťastni že pán nalezen, ptá se co si dáme, odpovídáme že pivem bude náš svět šťasten. Vyleze z obchodu s pivkama a ptá se. Spát kde máte? Říkáme namáme. Vede nás k sobě dom. Jsme překvapeni jako hrom. Jeho paní korejanka nadšená z přenocování není, po půl hodině povídáni však názor mění. Ve svém Booking apoši nás ubytovává, no je to paráda! Navrch večeři dostáváme, a k tomu pivka si užíváme.

🏆 10 úsměvů

13.8.2023 13:05:05

Tož dostat se z benzínky z Ljubljany byl mega úkol. Před benzínkou jsme tančili, na všechny se smáli, kroutili bokama, cedulema, palcema i malíčkama na noze.. Smála se na nás minimálně půlka z těch tisíce řidičů a spolujezdců co tam projela! :)

🏆 Zpomal, oddechni a poznej více místo, kde se právě nacházíš

15.8.2023 19:06:42

Zpomalili jsme. Hodně. V Piráňi a jeho okolí jsme zůstali 3 noci. Bylo to, až na první noc, fantastické!

První den jsme dojeli do Portorože.
První noc a druhý den byla krizička, strach a hlad, tak jsme si naordinovali tento challenge.

Druhá noc byla už lepší, na jiné pláži.
Třetí den jsme pořád zůstali chillovat. Koupačký v moři. Potkali jsme se s dalšími dvěma týmy, strávili spolu krásný čas, dali další challenge a to společný busking:))

Večer po buskingu jsme šli na molo, vykoupali se a čekali než budu zavírat pekárnu. Měli jsme napsanou ceduli: “We love to sail! Take us on your boat. You will not fail! :)” á vyšlo to! Mlaďák Svan nám nabídl, že nás další den vezme na plachetnici! Zároveň sme splnili další challenge a přibrali k sobě kluka z UK. Buskoval s nami, plachtil s námi, skvělý:))

📍 Piran

15.8.2023 19:11:03

Nejlepší výzva!!!

Splněno s dvěmi dalšími týmy dokupy.

Večer po buskingu jsme šli na molo, vykoupali se a čekali než budu zavírat pekárnu. Měli jsme napsanou ceduli: “We love to sail! Take us on your boat. You will not fail! :)” á vyšlo to! Mlaďák Svan nám nabídl, že nás další den vezme na plachetnici! Zároveň sme splnili další challenge a přibrali k sobě kluka z UK. Buskoval s nami, plachtil s námi, skvělý:))

🏆 BusKing

15.8.2023 19:19:19

Ó boží! Poprvé v životě jsem žongloval! Vždycky sem to chtěl zkusit:)))
Áňa s dalšími lidmi zpívala a bylo to supr!

🏆 Free dining

18.8.2023 13:56:54

Hele foto nemáme, ale dali jsme si luxusní meloun ležící na odpadkovém koši :D

📍 Neuschwanstein

18.8.2023 13:59:32

Mega pěkný head a domluvená scénka ☺️

🏆 Buď hustej

18.8.2023 14:01:00

Naučili jsme se a pak s místňákama hráli super sport ☺️
Asfaltový Stockschiessen

🏆 Smysluplný rozhovor

18.8.2023 14:02:55

Jednou když volal Maty Král, tak nám dal podněty k rozhovorům a tom, čeho si na sobě nejvíc vážíme.

Taky jsme s sebou měli knihu 4dohod které jsme trochu četli a povídali si o nich:))