← Zpět na výsledky Dvoukvítci – Letní X-Challenge 2023

Dvoukvítci – Letní X-Challenge 2023

🏆 10 úsměvů

9.8.2023 18:24:38

Splňeno.
Zjišťujeme, že si stačí stoupnout s cedulí ke krajnici a mávají nám snad všichni řidiči (převaha mužských, jak jinak), pouští stěrače a ukazují zdvižený palec. Nejkrásnější úsměvy jsme si vyměnili s hippies s oldschool károu, která nás veze vstříc krásnému zítřků v Amsterdamu. Nebo kdo ví, třeba budeme snídat někde úplně jinde. Zdraví M.a B.

🏆 Návrat směnného obchodu

10.8.2023 13:21:50

Splňeno! Máme radost.
Za cestu z Ústí do Amsterdamu jsme vyměnili sáček jablek (byla good! Chutnaly jsme). Stopky jsme si přestavěné hippies auto jedoucí z Ozory a vyměnili si kontakty. Až budou příště projíždět Brnem, budou mít sólo průvodce.
(Předcházelo stopnutí osobáku z Prahy do Ústí. Řidič si vylil srdíčko. připojil historku, jak si před pár týdny vypnul mobil a odletěl do Ameriky. Máma ho nechala hledat, úspěch měla až americká policii. Poučení? Mámě se má dát vždy vědět!)

📍 Amsterdam

11.8.2023 12:32:26

Daly jsme to!!!

🏆 Dvojité čekání ve frontě na registraci

13.8.2023 08:19:02

Čekaly jsme, pauza, ofiko zahájení a další fronta. Uf! Jsme registrované. Počítá se to?

🏆 Blogpost

13.8.2023 08:46:03

Po celém dni opouštíme Německo. Uf! Konečně. Všichni nás před ním varovaly a měly pravdu, stop tu moc nejde. Na hranicích s Rakouskem rozděláváme ceduli s nápisem "IT" a čekáme celých 7 vteřin. Bere nás sympaťák až do Trenta. Kamarádka mluví Italsky, takže sedá dopředu. Dozvídá se, že pán je Moldavě žijící tři roky v Německu, v Itálii rok žil a má tu většinu rodiny. Teď jede za dětmi, které byly týden u babičky. (Běžne jezdí přes Mnichov, ale tentokrát to vzal výjimečně jinudy. Náhody neexistují!) Původně žil se svou ženou v Moldavsku, on právník, ona soudkyně. Po té, co odsoudila velkého kápa, měli problémy ze všech stran a stěhovali se do Německa. Ona tři roky na mateřské a teď už je zpět v Moldavsku jako soudkyně (mají ještě strašího syna, který je stále v Německu, teď se tři měsíce jako rodina neviděli). Pán nám koupil nejlepší pizzu ve městě, kterou jsme snědli stylově na kapotě auta (v Itálii umí žít!) a na vrch aperol spritz. Ještě nás hodil k jezeru s krásným parkem, kde jsme si ustlaly pod vrbou. A v pět ráno jsme zjistily, že tu mají automatické kropení trávníků. Takže přesun k vodě všem na oči. Hlídka parku nám ochotně poradila ohledně Lago Di Garda, jinak jsme za atrakci. Snídamé zbytek včerejší pizzy a koukáme na hory a kačenky.

✍️ Pizza a bezva společnost

13.8.2023 15:54:39

Pozdravy od Lago Di Garda!

Dnes druhý stop, slečna se za týden stěhuje do Austrálie. Vzali nás s přítelem do Riva Di Lago (snad to píšu dobře), prošli s námi město a pozvali nás na pizzu. Slečna byla nadšená, že prožívá něco neplánovaného. Ještě nás zavezli k Lago Di Garda. Teď už vegetíme na pláži a chystáme se na art Challenge. Lidi jsou neuvěřitelně milí!

📍 Lago di Garda

13.8.2023 21:06:48

Lago Di Garda za náma.
Vykoupaly jsme se, daly relax a sedly ke kreslící výzvě. Než jsme stihly vlézt do vody z konkrétního místa, usídlila se tam banda arabských typků. Když jsme si myly vlády a přály prádlo, mohly jim oči vypadnout. Jak se blížil soumrak, zvedly jsme kotvy a našly si raději jiné místo na spaní. Za sebe jsme spokojené, kalhotky si v Lago Di Garda nebereme každý den. Teď už jsme uložené v lese. Dobrou noc!

🏆 Zpomal, oddechni a poznej více místo, kde se právě nacházíš

13.8.2023 21:25:40

Dopoledne v Riva Di Lago s pohotovým párem, který nás provedl městem a pozval na pizzu (sdílely jsme v příspěvku.) Zbytek dne u Lago Di Garda. Vykoupaly jsme se, daly kreslící výzvu a umyl si vlasy, zbytek sebe a vyprahlý prádlo. Noc nám zhatila banda arabáčů, takže následoval přesun o kousek dál do lesa. Ještě tu na větvích sušíme prádlo. Hádám, že týpci jsou dávno pryč a pláž zeje prázdnotou, ale jistota je jistota a bezpečnost jskbysmet.

Pro mě super zůstat u vody tak dlouho (jindy vydržím 20 min a potřebuji pochodovat dál), vnímala jsem ten čas zase jinýma očima. Dala si pauzu, fakt se zastavila a jen byla. Luxus nikam nespěchat, nemuset dojít na čas. Hlavně jsme se zabavily činnostmi, které běžně u vody nedělám, takže paráda nová zkušenost.
Kamarádka si užila hlavně to setkání s Aesio (co nás vzala na pizzu) a její příběh. Před pár lety se sbalila bez znalosti angličtiny a odjela do Austrálie. Vrátila se skrz Covid do Itálie. Za týden odjíždí opět směr Austrálie. Ještě neví, co tam bude dělat. Její bezprostřednost byla super.

✍️ Zpomal a vytvoř průvodce

13.8.2023 21:43:02

Jako správně unavený vandrák jsem zapomněla dát k výzvě Zastav a zpomal průvodcovský tip, takže dodatečně v příloze tip na luxusní pizzu. Prý je nejlepší ve městě a připomíná tu neapolskou. Jo a je to Riva Di Garda u Gardy z checkpointu.

🏆 Smysluplný rozhovor

14.8.2023 07:10:16

Zvládáme spolu běžně i bez X-challenge. Abychom tedy vypíchly něco nového, co jsme během cesty zažily, hned první řidič se nám svěřil, co v životě aktuálně řeší. Přepracovanost spolu s promiskuitou u něj vedly k vytvoření stabilní nespokojenosti a nakonec i konkrétním diagnózám a lékům. Zrovna mu začala dovolená a neměl plány. Chytly jsme ho z Prahy. Chvílí přemýšlel, že by nás do toho Amsterodamu snad i hodil, ale nakonec nás vysadil u hranic. Bylo fajn moci ho vyslechnout, když se potřeboval vypovídat. Ale byly jsme celkem rády, že nás nakonec vzal někdo jiný.

🏆 Hilton resort

14.8.2023 08:44:07

Nestvořily jsme žádný Hilton. ALE! Původně jsme chtěly strávit noc na pláži na Gardě u checkpointu. Čáru přes rozpočet nám udělala parta arabských typků. Necítily jsme se bezpečně, tak jsme se hodinu před setměním vydaly hledat nový flek. A že tady skutečně není kde. Nakonec jsme našly kousek od cesty do hor,kde je i zídka, která kryje před pozdnimi turisty z hor. Měly jsme bezpečné místo a to je víc než 5* hotel. Bonusem byla srna, která nás nejdřív vyděsila, ale...jak často vidíte srnu z 5 m? Ráno jsme přidaly větve a našly starý plech.
Souřadnice: 45.8370066N, 10.8610710E

🏆 Den jako obrázek

14.8.2023 12:02:52

Hotovo. Lago Di Garda.

🏆 BusKing

14.8.2023 23:46:07

Potkaly jsme Aničku (fandíme a držíme palce!), přisedly a přidaly se na jednu songu. Díky Ti!

🏆 Koloběh laskavosti

14.8.2023 23:52:42

Drobnost, která nám udělala maximální radost!
Kluci si u Gardy postavili stánek s ručně malovanými kamínky. A světe div se, byli to Češi! Kluci byli usměvaví, bezprostřední. Jestli se dají jednou taky na stopování, rozhodně se neztratí. Respekt a díky za krásnou památku.

🏆 Pošli posly s dopisem

15.8.2023 16:30:10

Posíláme holuba.

🏆 Cassanova

15.8.2023 16:34:23

Hotovo.

🏆 Sólista

17.8.2023 15:14:55

Splněno.

🏆 [09/08] X-Challenge Challenge

17.8.2023 15:17:28

Pozitivní přístup a víra v sebe a život jsou základem úspěchu. Plníme obě denně alespoň 200x i mimo X-Challenge, takže dávám už teď, dva dny před koncem.

🏆 z 0 na 100

17.8.2023 18:06:55

Snad stačí, dávám jen foto včetně své krosny, takže žádné podvádění.

Jasně, cíl byl vůbec se k posteli dostat (naštěstí zbyl budget na hostel v Praze), ale mnohem praktičtější by bylo muset sbalit spacák, složit karimatku a nachystat bágl na odchod. To jsou totiž ty skills, co se fakt hodí! Třeba když začne pršet nebo se na poslední chvíli stěhujeme před setměním skrz partu arabáčů.