← Zpět na výsledky Strč prst skrz krk – Letní X-Challenge 2023

Strč prst skrz krk – Letní X-Challenge 2023

📍 Krems an Donau

9.8.2023 18:46:56

Tak jsme zjistili, že hořčice funguje dobře místo fix, když potřebujete řidičům sdělit, kam máte namířeno

🏆 Návrat směnného obchodu

10.8.2023 12:28:08

Při stopování jsme zůstali stuck v dešti na zastávce se dvěma cyklisty a po chvíli povídání jsme s nimi vyměnili zbytky jídla že startu za dvě jablka, ať máme co jíst v blízké budoucnosti.

📍 Hochkönig

11.8.2023 21:04:58

Jako další checkpoint jsme se vydali na Hochkönig. Jelikož jsme nepočítali s tím, že budeme hikovat, nebyli na to vybavení a ke konci byl hodně náročný terén, bohužel jsme se nedostali až úplně nahoru. Otočili jsme se 3 kilometry před cílem ve výšce 2500m. Každopádně jsme rádi, že jsme to zkusili, protože ty výhledy odtud rozhodně stály za to.

🏆 Horolezec

11.8.2023 21:06:22

Dneska jsme se hodně překonali při výstupu na Hachkönig. V teniskách a flaškou vody v ruce jsme se pokusili dostat co to jenom šlo. Po pár hodinách jsme se dostali až na (lokální) vrchol, věřte mi, z toho kamene už to fakt nahoru nešlo.

🏆 Zpomal, oddechni a poznej více místo, kde se právě nacházíš

11.8.2023 21:07:15

Rozhodli jsme se trochu zdržet v horách. Včera večer jsme přijeli, pořádně si odpočinuli, kolem poledne se vydali na výstup na Hochkönig, po výstupu si odpočinuli a večer zase odjeli. Za ten čas tady jsme se dali do řeči s pár horolezci, párem místních gentlemanů, co nás pozvali na pivo, výměnou za příběhy z naší cesty, dostali hromadu pečiva v místní pekárně a potkali (týpek z hotelu). Bylo by to tu moc pěkné a zase vyrážíme dál.

🏆 [11/08] YES man, YES man

12.8.2023 13:32:04

Celý den to nevypadalo, že budeme mít šanci ukázat, jací jsme yes mani, z části proto, že jsme strávili většinu dne v horách. Cesto na Blad Jsme nabrali CarCool(ky) a společně s nima potkali číšníka, co nám nabídl ubytování. Cestou k autu z něj vypadlo, že měl čtyři piva a jestli může někdo z nás řídit. YES. Pak se nás ještě zeptal, jestli chceme do baru. YES. A musíme říct, že včerejší večer byl zatím ten nejlepší.

📍 Bledské jezero

12.8.2023 13:34:35

Tak jsme dojeli k jezeru... A pak zase od jezera... A pak zase k jezeru... A snažili se sehnat loď... A nesehnali... Tak jsme plavali... A doplavali... A máme i fotku z ostrova.

🏆 Kafe pro řidiče

13.8.2023 11:54:22

Cestou na Piran nám zastavili tihle dva boží lidi a když zastavili na kafe, řekli jsme si, že uděláme dobrou věc a vrátíme trochu té laskavosti, co se nám během x-challenge dostalo a na kafe je pozvali

📍 Piran

14.8.2023 17:55:01

Dojeli jsme do Piranu a hned tam potkali CarCool(ky) :D daly nám najíst a odjely autem, kterým jsme přijeli. Po obhlídce okolí jsme se začali ptát lidí na lodích, jestli nás nesvezou. Po pár pokusech jsme potkali partu kluků, co zrovna trénovali kotvení, tak jsme je přemluvili, ať si to dají ještě jednou a mezitím nás trochu povezou. Vzali nás na palubu, udělali s námi malé kolečko a zase zpátky do přístavu.

🏆 Smysluplný rozhovor

16.8.2023 12:29:15

Po dvou náročných dnech v Chorvatsku, kdy jsme trávili hodiny na benzínkách v extrémních vedrech jsme se rozhodli, že výlet na Korčulu vzdáváme, otočíme se směrem Česko a cestou uděláme ještě pár výzev. Jelikož jsme zrovna byli v Makarsku, rozhodli jsme se si trochu oddechnout, koupili si pár piv, lehli na pláž a probírali naše zážitky a pocity z celé x-challenge, náš vzájemný vztah a zkušenosti, které si odnášíme.

🏆 [16/08] Dostaň se do plusu

18.8.2023 01:51:54

Takhle Challenge byla jednoduchá, protože ji víceméně dodržujeme celou x-challenge, protože jedeme s nulovým budgetem a peníze ztrácíme, jen když není jiná možnost. Za celý den jsme neutratili jediné euro, k snídani jsme dojídali věci, co jsme dostali dva dny zpátky, cestou jsme dostali bagetu a po příjezdu na Slovinsko jsme byli pozváni na výbornou večeři

🏆 z 0 na 100

18.8.2023 01:54:47

Sami si povléct? To je hračka... Aby to nebylo tak jednoduché, máme prostěradla dvě.

🏆 Buď hustej

18.8.2023 01:59:50

Na hostelu jsme potkali holky z Dánska, co cestují už od března. Během cesty se dostaly k akroyoze a byly tato hodné, že nás jeden kousek naučily... Nebo to aspoň zkusily... No... Posuďte sami

🏆 Stopni si letadlo

18.8.2023 02:05:24

Tak jsme to na druhý pokus zvládli... Stopli jsme si letadlo! Když jsme přijeli na letiště, báli jsme se, že jsme zase smůlu, protože na runwayi zrovna havarovalo letadlo... Naštěstí jsme to hned nevzdali a dali se do řeči s instruktorem v místní škole, kterého náš příběh zaujal natolik, že by s námi nejradši vyletěl okamžitě, jenže odjížděl na dovolenou a říkal, že do té doby nic letět nemůže... Nakonec ho napadlo zavolat jednomu z jeho bývalých studentů, který nás s radostí hned večer vzal

🏆 Sportovní klání

18.8.2023 02:12:45

Hned po přistání jsme si všimli, že je na letišti i skydiving klub, tak jsme neváhali a šli se zeptat. Bohužel jsme si skok s padákem domluvit nedokázali, ale aspoň jsme dostali pivo a uspořádali turnaj ve vrhu kamenem. Zjistili jsme, že skydiveři lépe padají, než vrhají a nejlepší výsledky jsme měli my sami, ale všichni se při turnaji bavili a to je hlavní.

🏆 Pošli posly s dopisem

18.8.2023 02:14:09

Na Velíně vás něco čeká O:)

🏆 [17/08] Oppa Amish Style

18.8.2023 02:21:55

Tuhle Challenge jsme si chtěli trochu okořenit a rozhodli jsme se nepoužívat mobily vůbec... Během dne jsme museli udělat jednu výjimku a tou byla konverzace s pilotem po WhatsAppu, abychom mohli splnit jiné výzvy.
Výzva sama o sobě byla hodně náročná, když jsme se potřebovali dostat autobusem na druhý konec města, nebyl až takový problém se poptat, jaký autobus z jaké a do jaké zastávky máme vzít. Nebyl ani až takový problém tu zastávku najít... A když jsme zjistili, že info, které jsme dostali, nesedí, nebyl ani takový problém podle mapy na zastávce zjistit, že musíme jednu zastávku popojít. Co jsme ale opravdu nečekali byli to, že když už jsme v autobuse, nemáme nejmenší tušení, na jaké zastávce zrovna jsme, kolik jich nám ještě zbývá a na které máme vystoupit... A ani jestli jsme ji už náhodou nepřejeli... Nakonec všechno dobře dopadlo a šlo to i bez mobilu, jen je všechno o trochu komplikovanější

🏆 [18/08] Review

18.8.2023 20:56:16

Naše x-challenge

Ve středu jsme vyrazili
Na náročný trip
A vůbec jsme nečekali
Tak úžasný lid.

Zajeli jsme do Rakouska
Ochutnat tam hořčici.
To jsme ještě netušili,
V jaké budem kondici.

Vyšlápli jsme mraky kopců,
Sem tam nějakou horu.
Se vším jsme si poradili,
Byli jsme tam spolu.

Na Slovinsku lidi milí,
Pozvali nás na jídlo.
Radost jsme tam z toho měli,
Krásně nám tam s nima bylo.

Chorvatsko nám dalo zabrat,
Stopování trvalo.
Nestačilo rukou mávat,
Času se tam mrhalo.

Po pár dnech jsme otočili
Jeli zpátky na server
Tam kde lidi byli milí,
A měli čas na tebe.

Na výzvy se soustředili,
Potkali fajn rodinu.
Ti se o nás postarali
Pokecali při pivu.

Jedem zpátky, už je konec,
Deset dní nám stačilo.
After party bude skvělá,
Bude tam i krmivo.

🏆 BusKing

18.8.2023 20:57:41

Dneska jsme zkusili buskovat. Nic moc jsme si sice nevydělali... spíš teda nic, než moc... ale aspoň jsme se bavili

🏆 Den jako obrázek

18.8.2023 21:02:23

Podařilo se nám spolu nakreslit obrázek obsahující naše zážitky z x-challenge. Každý jsme měli svoji barvu a střídali se v kreslení tvarů... A nesměli komunikovat. Přijde mi, že kreslení bylo mnohem zajímavější, než výsledek, posuďte sami.

🏆 10 úsměvů

18.8.2023 23:44:02

Při stopu jsme si udělali druhou ceduli, smile, byl to úžasný pocit vidět všechny přijíždějící řidiče se usmívat, hned to zlepšilo pocit ze stopování. Prostě s tím musíme začít hned od prvního dne

🏆 Sólista

18.8.2023 23:53:00

Tahle výzva byla spíš na obtíž, než že by nám nějak pomohla. Za celou x-challenge náš vztah neutrpěl, spíš naopak, hodně se utužil. Ani jednou jsme se nepohádali, všechno spolu v klidu vykumunikovali... Žádná ponorka, nic, takže nebylo třeba se rozdělovat, spíš by to bylo kontraproduktivní. Pro splnění výzvy jsme se ale nakonec přeci jen rozdělili, jelikož jsme čekali čtyři hodiny na autobus, šli jsme každý po svých a potkali se až na zastávce.

🏆 Malá páka

18.8.2023 23:55:42

Musím přiznat, že tuhle výzvu jsme cestou trochu zanedbávali... Celkem jsme každý soupeřili ve čtyřech duelech a všechny čtyři jsme vyhráli

🏆 Blogpost

19.8.2023 08:06:24

A Full 180

Deciding not to move forward with a plan doesn't always mean you failed or the rest of the challenge is ruined. In fact, sometimes it's the best thing you can do. When you close one door, you never know how many new ones will open up. And it can be especially worth it to close a door that you planned to go through if you realize it's not giving you the joy and excitement one should be looking for during X-Challenge. However, this doesn't mean you should always give up during tough moments, because tough moments are what make the good ones great.

We spent three days in Croatia trying to get to Korčula. It was hot and progress was slow. We were constantly getting rejected after holding signs for hours and approaching people while they filled up their tanks at gas stations. We made it to a city called Makarska, where we were so close to Korčula we could almost taste it. But after the struggles we endured to make it as far as we did, we considered turning around early and heading back to Slovenia, where all of our experiences we just had there were incredibly positive. We feared that even if we reached Korčula, we would not make it back to the finish line in time. In the end, we spent a relaxing night in Makarska and turned around, relieved of pressure but also a bit disappointed we didn't reach our goal.

When the door to Korčula closed, amazing new ones opened. We hitchhiked a ride with a couple all the way back to Maribor in Slovenia. They invited us to one of their parents' house and got an amazing meal. We returned home with the couple and spent a great night with them and their daughter, ending the day with the comfort of a nice bed indoors. The next day they took us to the local airport and we hitchhiked a 22-minute ride on an airplane. We then returned back to the couple's home for a second night with good food and great conversations.

By turning around before Korčula, we didn't fail, but succeeded in more ways than we thought we would have. We created beautiful connections and had lifelong memories we never would have had otherwise. Don't be afraid to close the door when the time feels right.

🏆 Tři dobré věci

19.8.2023 08:09:24

Day 1
We've got to Krems by two cars
We really went out of our comfort zone and talked to many people
We have 201€ left

Day 2
We've got a lot of food from bakery
We didn't get too wet
Beautiful views at Hochkönig

Day 3
Got all the way from Hachkönig to Bled in 4 hours
Met CarCool(ky)
Got a meal in a fancy restaurant and got a first sleepover

Day 4
We made it to the lake and back
We didn't get suck in Ljubljana
We "made" 70€ today

Day 5
Amazing pasta
Ice cream for free
Swimming in the see

Day 6
Groceries and meal at the restaurant
Finally made it to Croatia
Camping under the stars

Day 7
Moving forward by turning around
Got out of the highway
Nice beach talks with a beer

Day 8
Got out of Croatia
Met lovely family
Ate a lot

Day 9
We hitchhiked a plane
We've completed a lot of challenges
Pizza - it's always good

Day 10
We got a bus to the finish line
Nice goodbye breakfast with the family
Hitchhiked a truck

🏆 Stop kuřecím nohám

19.8.2023 08:17:32

Dřepy jsme poctivě zakončili sedmdesátkou v sobotu ráno. Už žádné kuřecí nohy!

🏆 Koloběh laskavosti

19.8.2023 08:52:00

We asked our followers for recommendations for charities and we got two. We decided to send 25 euros to each. They are WE Charity and Do More.

🏆 Mr. Dada

19.8.2023 09:15:29

Matěj performed a poem in Czech, Slovenian, Dutch, Danish, Turkish, and German at the bus station. The video is on our Instagram.

🏆 Cassanova

19.8.2023 11:46:58

Jako poslední výzvu jsme si vybrali Casanovu. A jelikož jsme nemohli vybrat tři lidi, kterým poslat pohlednici, posíláme rovnou čtyři! Děkujeme!